top of page

Ką nuveikėme rugsėjo mėnesį?

Atnaujinta: 2018-11-18

Prasidėjus naujiems mokslo metams, studentų atstovybė ir toliau aktyviai tęsia savo darbus. Todėl norime pasidalinti su jumis mūsų Rugsėjo mėnesio nuveiktais darbais.


  • Įvyko LSU SA neeilinė rinkiminė konferencija

  • Surengta diskusija ,,Studento žodis‘‘

  • Padidinome 1 lygio skatinamosios stipendijos dydį iki 100 Eur.

  • Įvyko neeilinis jungtinis Senato ir Tarybos posėdis

  • Pradėta vykdyti atranka prisijungti prie LSU SA komandos

  • Surengtos ,,fuxų krikštynos‘‘

  • Dalinomės aktualia akademine informacija


Buvo sušaukta neeilinė rinkiminė konferencija.

Rugsėjo 12d. buvo sušaukta LSU SA neeilinė rinkiminė konferencija, kurios metu buvo išsirinktas naujas Vice prezidentas ir LSU senato narys. LSU SA viceprezidentu tapo Paulius Kučas, o į LSU senato narius išrinktas Lukas Monkevičius.


Surengta diskusija ,,Studento žodis‘‘.

Rugsėjo 13d. surengėme diskusija su LSU studentais. Plačiau apie tai skaitykite https://www.lsusa.lt/naujienos/diskusijos-studento-zodis-apibendrinimas


Padidinome 1 lygio skatinamosios stipendijos dydį iki 100 Eur.

LSU SA pastebėjo, kad universitetas metus laiko skaičiavo stipendijas pagal seną mokslo ir studijų įstatymą, kuris nurodo skirti 2,5 BSI, nors nuo 2017 kovo mėn. pasikeitimų, turėjo būti skirta 3,1 BSI. Todėl nuo dabar 1 lygio stipendija padidėjo nuo 79 iki 100 Eurų! 2 lygio nuo 7.91 iki 9.82 Eur. Primename, kad 1 lygio skatinamąją stipendiją gali gauti turintys vidurkį nuo 9,5.


Neeilinis jungtinis Senato ir Tarybos posėdis.

Rugsėjo 13 taip pat įvyko ir neeilinis jungtinis Senato ir Tarybos posėdis. Jo metu buvo priimta išvados vyriausybei dėl LSU prisijungimo prie LSMU. Buvo pastebėta, kad vyriausybės atsiųsti dokumentai dėl prisijungimo pažeidžia įstatymus. Su dokumentu galite susipažinti https://goo.gl/bBnZZv

Naujų narių priėmimas LSU SA.

Nuo Rugsėjo 14d. paskelbėme atranką prisijungti prie mūsų LSU SA komandos. Iš viso priėmėme 30 naujų narių. Šiuo metu jie pradeda integruotis į mūsų SA veiklą.


Surengtos „fuxų“ krikštynos.

Rugsėjo 26d. vyko taip ilgai lauktos LSU fuxų krikštynos. Dieninė dalis vyko Ąžuolyno parke, kur „fuxai“ atlikinėjo įvairias užduotis. Dieninės dalies finišas vyko Dainų slėnyje, kur buvo sakoma priesaika ir „fuxai“ pagaliau tapo tikrais studentais.

bottom of page