top of page

LSU Studentai už akademinę skolą moka du kartus!?

Atnaujinta: 2018-09-23

Akademinė skola daugeliui studentų sukelia daug papildomų psichologinių ir finansinių rūpesčių. Kiekvienas studentas nori, kuo greičiau panaikinti skolą, bet ne visi sugeba arba neturi finansinių išteklių laiku tai padaryti.

Pasirodo, LSU studento gauta ir neatsiskaityta akademinė skola, sekančiais mokslo metais padidėdavo, ta pačia akademinės skolos suma.

10 kreditų modulio akademinė skola (100 eurų), kitais mokslo metais išaugdavo iki 200 eurų, dar kitais iki 300 eurų ir t.t.

Jei studentui reikėdavo susimokėti 100 eurų už akademinę skolą ir to nepadarydavo tais pačiais mokslo metais, kitais mokslo metais, jis jau būdavo skolingas 200 eurų, dar kitais 300 eurų ir t.t. Kodėl taip atsitiko, kad LSU studentai už akademinę skolą permoka net kelis kartus?


LSU studentų atstovybė, kuo skubiau kreipėsi į universitetą, prašydami paaiškinti ir ištaisyti susidarusią situaciją.

Lietuvos Sporto Universiteto administracija atkreipė dėmesį į problemą ir iškart ėmėsi ją spresti. LSU teigia, kad buvo įsivėlusi klaida, todėl už akademines skolas studentai permokėdavo ir dėl susidariusios situacijos atsiprašo.

LSU grąžins studentams visus permokėtus pinigus už akademines skolas.

Lietuvos sporto universitetas grąžins studentams visus permokėtus pinigus už akademinę skolą, o už esamas akademines skolas, reikės sumokėti nustatyta universiteto mokestį.

LSU SA prašo visų studentų, kurie permokėjo arba mano, kad galbūt permokėjo už akademinę skolą, kreiptis į mus el. paštu arba FB žinute.

LSU SA prašo visų studentų, kurie permokėjo arba mano, kad galbūt permokėjo už akademinę skolą, kreiptis į mus el. paštu arba FB žinute. Taip pat galite kreiptis, jei turite klausimų susijusių su akademinėmis skolomis ar visais kitais klausimais.

Ateityje pastebėjus kylančias problemas universitete, prašome kuo skubiau pranešti jas LSU SA. Nes tik #kartumesgalime padaryti universitetą geresniu ir patrauklesniu studentui!


Akademinė skola – per egzamino perlaikymus, sesijos pratęsimą teigiamai neišlaikytas egzaminas ar neapgintas / negintas kursinis darbas.



465 peržiūros
bottom of page