top of page

Rugsėjo/ spalio mėn. apžvalga

Atnaujinta: 01-10

  • Fuxai;

  • Strategijos mokymai;

  • Naujokų integracija;

  • Biuro susirinkimai;

  • Krikštynos;

  • Mentorių mokymai;

  • GrandŽIK;

  • Valdybos posėdžiai;

  • Orientacinės;

  • Studentų Parlamentas;

  • LSS adminų/ viceprezidentų mokymai;

  • Senato posėdžiai;

  • VDU SA SOC mokymai.




I Fuxai


Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais pirmakursiams LSU SA organizavo trijų dienų fuxių stovyklą kupiną smagių veiklų, emocijų ir prakaito. Pasipuošę sudraskytais drabužiais, aptiškę krauju dalyviai atvyko į stovyklavietę pasiruošę „Išlikimo" temai. Juk šiais metais jų laukė kovos batutų atrakcionuose, orientacinės ir gausybė stulbinančių užduočių.

Ypatingas rugsėjo 2-4 dienas LSU SA viceprezidentas Mantas prisimena taip: „Šių metų patirtis kitokia nei pernai. Pernai dalyvavau kaip dalyvis, o šiemet turėjau galimybę prisidėti prie organizavimo. Didžiuojuosi dirbusia komanda, nes kokius įsivaizdavom fuxius, tokie jie ir įvyko. Manau, kad buvo geras balansas tarp formalių ir pramoginių dalykų - turėjom pokalbius apie demokratiškumą, palietėm sporto temas tokias kaip antidopingas ir „fair play". O kai nekalbėjom svarbiomis temomis, galėjom šokti, dainuoti ir mėgautis vienas kito kompanija. Pasiėmėm patirties ir nuostabių prisiminimų ateičiai." Kiekvienas pirmakuris iš stovyklos parsivežė dalelę gražių prisiminimų ir naujų draugų, o organizatoriai ir idėjų ateičiai.






I Strategijos mokymai


Prasidėjus naujiems mokslo metams, prasideda ir mokymų etapas kartu su Migle Julija Dudėnaite, buvusia LSU SA prezidente, LSU SA garbės nare. Rugsėjo 7 dieną vyko vidiniai studentų atstovybės mokymai, kurių metu buvo vykdomos diskusijos apie strategiją, kas tai yra ir kam ji reikalinga. M. Dudėnaitė dalinosi patirtimi, kaip sukurti strategiją, rodė pavyzdžius kitose atstovybėse. Žinoma, be stiprybių ir silpnybių atstovybėje klausimų nebuvo galima apsieiti, todėl buvo aptarta ir tai. Visi, kas dalyvavo mokymuose iš jų išėjo su dar keliomis naujomis idėjomis galvoje.



I Naujokų integracija


Rugsėjo ir spalio mėnesiais vykdomas labai svarbus studentų atstovybei procesas - naujokų integracija. Pirmasis susirinkimas su naujokėliais nustebino tuo, jog kiekvienas naujokas galėjo padėvėti visų komitetų batus ir išbandyti komandinį darbą, kuris yra labai reikšmingas LSU studentų atstovybėje. Pirmasis susirinkimas buvo užbaigtas LSU SA prezidentės Polinos drąsinančia kalba apie buvimą SA dalimi ir kokią reikšmę tai gali turėti gyvenime.


I Biuro susirinkimai


Vykstant pirmiesiems susitikimams su naujokėliais užkulisiuose LSU SA komanda plušėjo, kad tie susirinkimai vyktų kuo sklandžiau ir įdomiau. Rugsėjo ir spalio mėnesiais biuro susirinkimai buvo praleisti ruošiantis naujokų integracijai, diskuojant apie geriausius būdus tai padaryti ir, žinoma, kalbant apie metinius planus, be kurių būtų labai sunku ateityje.



I Krikštynos


Rugsėjo 21 dieną vyko dar vienas tradicinis renginys LSU SA veiklų sąraše - krikštynos. Kasmet organizuojamas pirmakursių įšventinimas ir šiais metais daugelio veiduose sukėlė šypseną ir geras emocijas. Krikštynų metu vyko orientacinės su įvairiomis užduotimis, o pabaigoje spalvotiems biriems dažams sklandant ore pirmakursiai atkartojo priesaikos žodžius ir žengė į tikrų studentų gretas. LSU pirmakursė Eglė su šypsena veide prisimena krikštynų akimirkas: „Krikštynos buvo smagios, labai patiko mums (pirmakursiams) paruoštos orientacinės užduotys. Aišku, įsiminė miltai, kiaušiniai, kuriais buvom apmėtyti, bet tai man tik užtikrina, jog prisiminimai išliks ilgesniam laikui. Šis renginys buvo dar viena galimybė susipažinti su kitais studentais ir susitiprinti ryšius su jau pažįstamais. Apibarstymas dažais sukūrė nuotraukas, kurios buvo ypatingos savo spalvomis. Ir dar vienas dalykas - kadangi organizavo krikštynas sporto universiteto studentai, žinoma, orientacinių metu teko ir išlieti šiek tiek prakaito."




I Mentorių mokymai


Rugsėjo 12 dieną vyko mokymai, skirti naujiems mentoriams. Mokymų vedėja papasakojo, kas yra mentorius, kokia mentorių programos esmė ir tikslai. Primintos universiteto grupių seniūnių teisės ir pareigos, atskleista daug naudingos informacijos apie galimas gauti stipendijas, rotaciją ir akademines skolas. Naujieji mentoriai buvo padrąsinti su visa šia informacija supažindinti pirmakursius.


I GrandŽIK


Rugsėjo 30 dieną keli LSU SA nariai vyko stiprinti žmogiškųjų išteklių komitetui reikalingas žinias į Kauno technologijų universitetą. Viena iš dalyvių, žmogiškųjų išteklių komiteto koordinatorė Kamilė dalinasi savo mintimis: „Mokymuose turėjom diskusiją apie alumni ir džiaugiausi supratusi, jog mūsų organizacija šioje srityje yra pažengusi. Mes išlaikome kontaktus ir turime duomenų bazes. Taip pat diskutavome ir apie komandiškumą. Išbandžiusi savo idėjas ir teoriškai, ir praktiškai grįžau iš mokymų su naujomis mintimis. Dalį idėjų jau ir panaudojau susirinkimų metu."



I Valdybos posėdžiai


Valdyba pirmaisiais rudens mėnesiais dirbo prie revizijos suteiktų rekomendacijų, tai yra turėti Valdybos metinį planą, užtikrinti nuoseklų informacijos apie posėdžius kėlimą. Pradėti pristatinėti komitetų metiniai planai, diskutuota apie naujokų gausėjančias gretas. Šis studentų atstovybės organas nuolatos dirba geresnės ateities link.


I Orientacinės


Spalio 19 dieną įvyko gan ypatingas studentų atstovybei renginys - pirmosios neįgaliųjų orientacinės organizuotos kartu su neįgaliųjų klubu. Orientacinių metu dalyviai turėjo įveikti smagias ir nuotaikingas užduotis. Žmogiškųjų išteklių koordinatorė Kamilė po renginio atskleidžia savo jausmus: „Prie tokio renginio prisidėjau pirmą kartą. Tą vakarą jaučiausi labai gerai, nes gerų emocijų ir jausmų davė dalyvių teigiamos emocijos tryškusios renginio metu. Jaučiausi tarsi padariusi gerą darbą."





I Studentų Parlamentas


Spalio 19 dieną buvo patvirtinta tarpinė nuo gegužės iki rugsėjo vykdomos veiklos ataskaita, paskirtos vienkartinės ir skatinamosios stipendijos nusipelniusiems LSU SA nariams. Studentų Parlamento metu prezidentė Polina pristatė laisvalaikio erdvės interjero vaizdą ir kaip įsivaizduoja, kad atnaujinta erdvė turėtų atrodyti.



I LSS adminų/ viceprezidentų mokymai


Spalio 21 - 22 dienomis įvyko LSS pirmą kartą organizuojami mokymai adminams ir viceprezidentams. Į mokymus vyko LSU SA viceprezidentas Mantas ir kokybės užtikrinimo komiteto koordinatorė Samanta. Bendrose paskaitose dalyviai išgirdo daugiau patarimų apie laiko planavimą, apie atstovybėse kuriamus kalendorius ir kam jų reikia, planuojamus renginius ir jog turi būti kuriami kalendoriai. Adminai mokėsi apie protokolus, jų archyvavimą, biudžetą ir kitus būtinus dalykus, kad viskas atstovybėse vyktų sklandžiai. Paklaustas, ar patiko mokymai, Mantas neslepia įspūdžių: „Smagu, jog pavyko sudalyvauti pirmą kartą organizuotuose tokiuose mokymuose. Buvo paliesta aktualių temų mūsų dabartinei organizacijos veiklai - perdavimas, strategijos kūrimas. Vieni iš įdomiausių apsilankytų mokymų, o jų aplankiau daug per paskutinius metus. Nuo temų aktualumo iki lektorių pasiruošimo - viskas buvo nuostabu. Dar vieni mokymai, po kurių turiu didelį konspektą informacijos ir nekantrauju ja pasidalinti su komanda. Grįžau iš mokymų su mintimis, kurias jau dabar galima pradėt vykdyt." O jau minėtai Samantai labai patiko komandiškumo užduotis, per kurią reikėjo gaminti maistą, o teorinėje mokymų dalyje pagilino žinias kitose sferose.


I Senato posėdžiai


Per šiuos mėnesius įvyko du Senato posėdžiai, kuriuose ir toliau tobulinama sistema. Jų metu buvo peržiūrimi dokumentai renkant naują rektorių, studentai siūlė vykdyti tam tikrus pakeitimus. Buvo tvirtinami dėstytojų statusai, priimami nariai į etikos komisiją. Atnaujintos tvarkos priimant užsienio studentus į universitetą.


I VDU SA SOC mokymai


Spalio mėnesio pabaigoje vyko dar vieni mokymai, skirti socialinių reikalų koordinatoriams ir kitiems atstovams. LSU SA prezidentė Polina buvo pakviesta VDU SA pakalbėti apie darbą komandoje, žmonių įvairovę ir ribų nusistatymą. Paklausta, kas labiausiai įsiminė mokymuose sako: „Sekėsi visai gerai, turėjome praktinę dalį su „one on one" pokalbiais, kuriose kiekvienas dalyvis turėjo savo specifines charakteristikas, vieni turėjo ginti savo ribas, kiti į jas kėsinosi, o po to vaidmenys apsikeitė. Svarbu sąmoningai pabūti vienoje ir kitoje barikadų pusėje, kad galėtume pastebėti savo paties klaidas. Na, o jei bendrai pakalbėjome ir apie ribų nusistatymą. Ši tema turėtų būti nagrinėjama jau mokyklose, bet geriau vėliau nei niekada. Gilindamasi į šią temą supratau, jog ribų nusistatymas yra tarsi vaza, kuri saugo tave, kuri padeda neišsitaškyti."



 

Tau, už Tave, su Tavim.

40 peržiūrų
bottom of page