top of page

Ar tapsi kandidatu?

Atnaujinta: prieš 2 dienas

Artėjant šių mokslo metų pabaigai, neapleidžiama tradicijų ir skelbiame kasmetinį ataskaitinį-rinkiminį Studentų parlamento posėdį, kuris vyks gegužės 11 dieną, 11:00 val. (registracija nuo 10:30), LSU II-ųjų r. 308 a. Šiame posėdyje apžvelgsime šių metų komandos nuveiktų darbų ataskaitą bei rinksime naujus narius į Prezidento, Valdybos, Senatoriaus, Revizijos bei Atestacijos komisijos pareigas.


Kandidatu į šias pozicijas gali tapti ir tu. Jei tave domina studentų atstovavimas, tai puiki proga išbandyti save ir tobulėti. Savo kandidatūrai iškelti prireiks pasirūpinti dokumentais, apie kurių teikimo tvarką gali sužinoti skaitydamas toliau.


Visų dokumentų (PDF formatu) pateikimas vykdomas iki gegužės  3 d. 23:59. Prašymo registruoti kaip kandidatą šabloną gali atsisiųsti čia, jis reikalingas kandidatuojant į visas pozicijas. O motyvacinio laiško šabloną atsiųsti čia.


Pretenduojant į Prezidento (1 m. kadencija) poziciją reikia turėti LSU studento statusą bei pateikti (nusiųsti revizija@lsusa.lt):

  • gyvenimo aprašymą (CV),

  • motyvacinį laišką,

  • LSU SA Veiklos Plano gaires,

  • prašymą Revizijai su reikalavimu registruoti, kaip kandidatą į Prezidento poziciją pagal šabloną (atsisiųsti paspaudus).

Su Prezidento pareigomis, atsakomybėmis gali išsamiau susipažinti čia.


Pretenduojant į LSU Senatoriaus (1 m. kadencija) poziciją reikia turėti LSU studento statusą bei pateikti (nusiųsti revizija@lsusa.lt):

  • motyvacinį laišką, kuriame būtų įvardinti kandidatavimo tikslai, su pareigomis susijusios kompetencijos ir patirtis bei asmeninės savybės,

  • prašymą Revizijai su reikalavimu registruoti, kaip kandidatą į pasirinktą poziciją pagal šabloną (atsisiųsti paspaudus).

Su Senato veikla gali išsamiau susipažinti čia.


Pretenduojant į Valdybos (2 m. kadencija)* nario poziciją reikia turėti LSU SA of. nario statusą bei pateikti (nusiųsti revizija@lsusa.lt):

  • gyvenimo aprašymą,

  • motyvacinį laišką, kuriame būtų įvardinti kandidatavimo tikslai, su pareigomis susijusios kompetencijos ir patirtis bei asmeninės savybės,

  • prašymą Revizijai su reikalavimu registruoti, kaip kandidatą į pasirinktą poziciją pagal šabloną atsisiųsti paspaudus).


*Šiemet Valdyboje atsilaisvina trys vietos 2 metų kadencijoms ir viena arba dvi vietos 1 metų kadencijai dėl anksčiau laiko pareigas paliksiančių žmonių.


Valdybos narių kadencijos yra 2 metų, tačiau pusė jos sudėties kasmet atsinaujina ataskaitinio-rinkiminio posėdžio metu. Ką tai reiškia? 3 nariai lieka pareigose antriems kadencijoms metams, 3 naujai išrinkti nariai pradeda pirmuosius kadencijos metus. Tokia sistema buvo sukurta žinių perdavimui ir veiklos tęstinumo užtikrinimui, tačiau ne visada pavyksta išbūti pareigose 2 metus dėl mažesnės studijų trukmės ar kitų priežasčių.


Su Valdybos pareigomis, atsakomybėmis gali išsamiau susipažinti čia.


Pretenduojant* į Revizijos (1 m. kadencija) nario poziciją reikia pateikti (nusiųsti valdyba@lsusa.lt):

  • gyvenimo aprašymą,

  • motyvacinį laišką, kuriame būtų įvardinti kandidatavimo tikslai, su pareigomis susijusios kompetencijos ir patirtis bei asmeninės savybės,

  • prašymą Valdybai su reikalavimu registruoti, kaip kandidatą į Revizijos nario poziciją pagal šabloną (atsisiųsti paspaudus).

*Jeigu kandidatuosi į kelias pozicijas, nepamiršk, jog Revizijos nariu negali būti Prezidentas, Viceprezidentas, Valdybos narys ir Biuro narys.


Su Revizijos pareigomis, atsakomybėmis gali išsamiau susipažinti čia.

Pretenduojant į Atestacijos komisijos (1 m. kadencija) nario poziciją reikia pateikti (nusiųsti valdyba@lsusa.lt):

  • gyvenimo aprašymą,

  • motyvacinį laišką, kuriame būtų įvardinti kandidatavimo tikslai, su pareigomis susijusios kompetencijos ir patirtis bei asmeninės savybės,

  • prašymą Valdybai su reikalavimu registruoti, kaip kandidatą į LSU SA Atestacijos komisijos nario poziciją pagal šabloną (atsisiųsti paspaudus).


Su Atestacijos komisijos pareigomis, atsakomybėmis gali išsamiau susipažinti čia.


BONUSAS


Patarimai dokumentų formavimui nuo LSU SA Prezidentės Polinos:

  1. Kandidatuodamas į poziciją susipažink su atsakomybėmis, pareigomis arba to organo funkcijomis šiame įraše patalpintose nuorodose, tuomet pereik prie dokumentų rašymo - žymiai lengviau susidėlios mintys.

  2. Motyvaciniame laiške prisistatyk (ką studijuoji, koks kursas, ką veiki gyvenime), nusakyk, kur kandidatuoii, kodėl, kokiomis savybėmis pasižymi. Šabloną gali atsisiųsti čia.

  3. Gyvenimo aprašyme (CV) nurodyk, kokį išsilavinimą turi, kokias pareigas esi užėmęs, kur dirbęs/savanoriavęs ir kiek laiko, kokius įgūdžius turi.

  4. Veiklos gairėse nusakyk veiklos prioritetus metams, išrinkimo atveju - ką norėtum pakeisti, tobulinti, gerinti, atnaujinti, peržiūrėti.




50 peržiūrų
bottom of page